torsdag 10. juni 2010

Håpløst av NRK å droppe fotball VM

I går knuste KrF Statoil 4-1 i bedriftsfotball. Det var herlig. Etter å ha tapt mange politiske slag mot Regjeringen om Statoil, var det godt å vise hvem som bestemmer, og ikke minst å få komme på scoringslista. Fotball engasjerer folk over hele landet, over hele verden, mer enn noe annet idrettsarrangement. Men når fotball-VM starter i morgen, må du se det på betalings-TV. Vår allmennkringkaster NRK prioriterer det ikke.

For første gang legges dette kjempearrangementet til det afrikanske kontinent, noe som er historisk. Arrangementet samler hele verdens fotballfrelste befolkning og TV-seere fra alle land i verden flokker seg rundt TV apparatene for å følge Ronaldo, Messi og ikke minst Gerrards fotballkunst.

Men i annerledeslandet Norge får ikke alle den muligheten. Vår allmennkringkaster NRK har valgt å prioritere bort fotball-VM. Folk som ikke får inn Viasat og andre betal-kanaler, får ikke følge fotballeventyret. Jeg mener NRK med dette svikter sin allmennkringkaster rolle. Hva er vitsen med en allmennkringkaster når det aller største TV øyeblikket vises på en komersiell kanal som ikke er tilgjengelig for alle? Folk som hvert år betaler inn sin kringkastingsavgift, nettopp for å beholde en nasjonal TV kanal som skal sikre oss de store begivenhetene, har grunn til å være skuffet.

PS! De som ikke får inn Fortball VM her i landet deler for øvrig skjebne med folk i Nord-Korea, hvor det anspente forholdet til Sør-Korea gjør at det ikke har blitt en avtale som gjør at Nord-Korea kan få inn TV signaler fra kampene i Sør-Afrika. Men i dette tilfellet er felles skjebne, en dårlig trøst. NRK må skjerpe seg!