fredag 7. mars 2008

På kanten....

I dag på politisk kvarter sa Kristin Halvorsen at hun ikke syntes det var farlig at de ikke klarer å utrydde fattigdommen i Norge. Det var visst ikke så enkelt som hun hevdet i valgkampen i 2005!

Finansministeren slaktet Bondevik II regjeringens satsning på fattigdom. Som verdens rikeste land var det enkelt å få bort fattigdommen. I dag kom innrømmelsen om at det ikke var så enkelt likevel - hun sa til og med at det alltid ville være noen fattige i Norge. Uten å angre på garantier og løfter SV kom med i 2005. Og uten å angre på de svært stygge personlige angrepene på blant annet Kjell Magne Bondevik.

Samtidig bekreftet hun nok en gang at hun ikke kom til å trekke seg som politiker selv om det ikke blir full barnehagedekning. Hun angret ikke garantien om at vi "var kvitt henne" dersom de ikke klarte å få full barnehagedekning. Hun var tvert imot stolt over at de hadde gjort så mye. Hun nevnte ikke at de ikke oppfyller løftet om å senke maksprisen til 1750 kr (som jo vil føre til at enda flere vil ha barnehageplas...).

Svartmalingen de røde drev med i valgkampen i 2005 er noe av det mest skitne jeg har vært med på. Det var løfte etter løfte, og enormt mange av de blir aldri innfridd. Men måten Bondevik med flere ble tatt på i kampen for å utrydde fattigdommen i Norge har jeg vanskelig for å glemme. Dette var en enormt viktig sak for Bondevik II regjeringen, men man ville ikke lure folk med å si at man enkelt kunne utrydde fattigdommen. Det gjorde de røde - og vant (selvfølgelig) på det. Når vi nå hører Kristin Halvorsen ro seg bort fra løfter, uten å angre, gjør det inntrykk. Det er i beste fall på kanten fra politikere å oppføre seg slik.