onsdag 3. desember 2008

Hektiske dager...

Har vært i Aust-Agder noen dager. Sitter på bussen på vei inn til Oslo igjen. Har vært godt å få noen dager sammen med alle de engasjerte KrFUerne og KrFerne hjemme. På mandag fikk jeg stikke innom aksjonen som Aust-Agder KrFU hadde for å samle inn mat og julegaver til bostedsløse og fattige. Det nærmer seg jul, men ikke alle går julegaver og ribbe i møte... Aksjonen var veldig vellykka, og masse folk gav mat og gaver og enorm raushet for de som sliter. Etter å ha sovet ute for å se kjenne litt på følelsen var det godt å også kunne gjøre en innsats for de menneskene vi møtte på gata.

På tirsdag hadde vi fylkesting, og behandling av budsjett. Vi som sitter med flertallet klarte å skaffe midler for å sikre gode rabattordninger på bussene, og vi får også inn midler til elev-PCer. Den store debatten i min komité gikk nettopp på om elevene skal måtte kjøpe den PCen fylkeskommunen har tilbud på (god PC til bare 800,- pr år) eller om de også skal kunne bruke sin egen. Jeg landet på at det måtte være en frivillig ordning. Det skaper store utfordringer for IKT-ansvarlige, men samtidig er det jo tull at elever må ha to PCer!

Hadde også et møte med NHO for å få litt mer informasjon om utfordringene i næringslivet i Aust-Agder. Vi er det fylket der arbeidsledigheten øker mest, og særlig i fritidsbåtbransjen er det utfordringer. Det gjorde meg bare mer overbevist i at KrF gjør det riktig i å kreve kutt i skattene for bedriftene og større investeringer fra det offentlige for å skape oppdrag i byggebransjen.

I tillegg fikk vi satt i gang valgkamparbeidet. Vi hadde et godt møte, tydelig at folk er gira på ny regjering! Og på at KrF fortsatt skal være representert på Stortinget fra Aust-Agder. Det hjelper godt på når jeg vet det blir mange turer frem og tilbake mellom Oslo og hjemfylket det kommende året... For dette blir moro! :)