onsdag 21. januar 2009

Fjern antisemittismen fra UD!

Jobber du på en norsk ambassade kan du ikke opptre på egenhånd og tro at det du sier står for din egen regning. Trine Lilleng er førstesekretær ved den norske ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia. Hun har sendt ut e-poster (fra jobbmailen) hvor hun sammenligner Israel med Nazi-Tyskland. Dette er langt over streken for en representant for den norske stat å drive med slik antisemittisk aksjon. På vegne av KrFU oppfordrer jeg Støre komme med en beklagelse til Israelske myndigheter og til å avslutte Lillengs engasjement hos UD!

Den antisemittistiske-aksjonen ble kjent ved at et eksemplar av e-posten ved en feiltagelse ble sendt til Jerusalem Post. Der skriver avisen rett ut at "Norwegian envoy: Israel, Nazis the same". Og det er slik denne uttalelsen blir oppfattet. De siterer fra mailen: "The grandchildren of Holocaust survivors from World War II are doing to the Palestinians exactly what was done to them by Nazi Germany" - sammen med 40 bilder der set blir illustrert. Lilleng har også vært ute før. I 2007 utleverte hun sensitiv informasjon om medansatte ved ambassaden, samt at hun gikk langt i å sverte høytstående medlemmer av saudiarabiske kongefamilien på sin blogg hos VG.

"Holocaust var et forsøk på å utrydde alle jøder uansett hvor de befant seg. Gettoen var en stasjon på veien mot den fysiske tilintetgjørelsen av jødene, og om man tenker prinsipielt på hva det innebar, er det usammenlignbart, "sier professor for moderne historie ved Universitetet i Oslo, Einhart Lorenz, til Dagbladet.no.

Selvsagt kan man være kritisk til det som skjer og har skjedd i Midtøsten, det er også jeg. Men å sammenligne det med Nazi-Tysklands drap på seks millioner jøder i en e-postaksjon er for drøyt. Det er ikke slike holdninger som skal representere Norge i utlandet.

Litt bakgrunn fra Wikipedia, hva er egentlig Holocaust?
Holocaust er navnet som betegner det statsledede folkemord av jøder og andre etniske, religiøse, politiske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa og Nord-Afrika som det nazistiske Tyskland gjennomførte fra 1938 til 1945.

Holocaust tok livet av cirka 6 millioner jøder, cirka 400 000 sigøynere[1] og 250 000 funksjonshemmede. Om man regner med alle minoritetene, kan man anslå at 9–11 millioner ble drept.