tirsdag 1. september 2009

Valgkampens glemte sak

Midt i en meget hektisk tid, 13 dager igjen til valget, så jeg igjen nyheten. "Frykt for ny sultkatastrofe i Etiopia". Sultkatastrofer er dessverre ikke noe nytt, det er nesten så vi ikke enser dem. Lar vi de ikke gå innover oss lenger? Tallenes tale er klar. Det nytter å hjelpe, og stadig flere mennesker blir løftet ut av fattigdom!

Jeg husker Etiopia fra første gang jeg møtte på Stortinget. Den gangen stilte jeg spørsmål til utviklingsminister Erik Solheim om sultkatastrofen på Afrikas Horn. Norge gav mer hjelp. Det er en fantastisk mulighet vi er gitt! Vi har så mye for å kunne dele med andre, og forsøke å nærme oss litt mer en rettferdig verden. Midt i valgkampens gnål om skatter, veier og oss selv, må vi ikke glemme de som ikke har det samme som oss selv.

I går var det partilederutspørring av Høybråten, og han ble kjørt på vårt fokus på utviklingspolitikk. Vår helhetlige politikk om sletting av urettferdig gjeld, økt handel og mer og bedre bistand er dyr. Men den redder liv. Og vi har over 1 milliard å redde. Det handler om liv og død - og om rettferdighet. Derfor må vi ikke glemme det i valgkampen heller.