fredag 13. mars 2009

En skuffende dag.

Ved å se på rødgrønne politikere skulle en jo tro det var julaften og 17. mai på en gang i dag. Da er det viktig å minne dem på at det er fredag den 13.... For jaggu meg forsvant drømmen om høyhastighetsbane ti år frem i tid.

Du har sikkert sett betegnelsen NTP i dag. Noe vi har ventet på lenge. Der kommer nemlig de neste ti års prioriteringer på samferdsel. Masse penger blir bevilget, men hovedproblemet er at det bare blir stykkevis og delt rundt forbi. Vi trenger ikke veistubber, vi trenger skikkelige fullfinansiering av prosjekter slik at de kan bygge seg ferdig før de må trekke seg ut! Det var en av de viktigste tingene KrF har påpekt i dag.

Samtidig kjører jeg på E39 fra Kristiansand til Lyngdal akkurat nå(på buss da..!). En sterkt trafikert vei som er helt glemt. Glemt er dessverre hele Sørlandet, vi ble ikke nevnt med ett ord en gang på pressekonferansen i dag! Og med E18 mellom Tvedestrand og Arendal tidligst ferdig om 8-10 år, og ingen sammenkobling av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen. Og drømmen om å kjøre tog inn til Oslo på 2 timer forblir altså en drøm.