fredag 27. mars 2009

Velkommen tilbake Sp!

Senterpartiet har landsmøte i helga, og kommer helt sikker til å spisse profilen for å vise hva de vil satse frem mot valget. Jeg er skuffet over venstredreiningen Sp har tatt de siste årene. Jeg kan egentlig ikke forstå at de kan kompromisse med SV i alle saker! Men det er ingen skam å snu! De kan ta turen tilbake til sentrum.

Hele nøkkelen bak den populære sentrumsregjeringen fra 97-00 var at vi lykkes med å vise at det ikke er en blokktenking i det politiske Norge som består av en venstreside og en høyreside. Vi klarte å etablere et kraftfullt sentrum, et tredje alternativ eller den tredje vei om du vil. Nå er det mange som forsøker å splitte denne tanken helt med å gjøre det til et valg mellom Jens og Jensen. Jeg skulle ønske vi kunne si ”verken Jens eller Jensen”, og samtidig løfte frem et nytt sentrumsalternativ. Det prøver KrF gjennom en H, V og KrF regjering, som kan samarbeide til begge sider.

Det blir spennende å se hva Sp vedtar i helga. Jeg håper det blir en skrinlegging av en SV-regjering, og et klart steg mot dentrum. Om det ikke går ved dette valget, så vil det være et viktig signal for oss som tenker langsiktig, og som er opptatt av et sterkt sentrum!