fredag 27. februar 2009

Hvor blir det av kyllingmannen?

Knut Storberget er gått fra helt til skurk til offer. Og alt er i stor grad skapt av media. Den politiske debatten er stort sett glemt. Hvor blir det av kyllingmannen?

På en ubetalelig måte viste gutta i Åpen Post hvordan media først drev et hardkjør mot Torbjørn Jagland, for så å vise en enorm omtanke for ham da de hadde fått ham sykemeldt. Denne inkonsekvensen har vi sett flere ganger; Manuela Ramin-Osmundsen, Åslaug Haga og nå Knut Storberget - som heldigvis er tilbake. Mye kan sies om hva de har gort feil, og selv er jeg grunnleggende uenig med Storberget i mye, men i alle disse tilfellene fikk vi medieskapt dramatikk som overskygget politikken - for hvor ble det av den?

Media burde gå i seg selv. Det vi er vitne til er heksejakt på person, uten fokus på gode politiske løsninger. Media skal og bør kritisere politikere for dårlig politisk håndverk, men det norske folk er bedre tjent med en reflektert og saklig mediedekning enn billige tabloide overskrifter og sladderpresse.

Dette er også en varsellampe for oss politikere. Knut Storberget har vært en mester i å bruke media, og vi er mange som spiller på hvordan media selger saker. Men det fremmer ikke politikken - med gode debatter om viktige saker. Og det viktige, hvordan tjene andre best mulig.