mandag 23. februar 2009

Siv Jensen er ikke Hitler

Etter synkende meningsmålinger er FrP i gang med sitt vante vinnerkort. Nemlig innvandringspolitikk. På politisk kvarter i dag tidlig sa Per Kristian Foss (H) dette om Siv Jensens uttallelser i helgen; "Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder". Siv Jensen beskriver en virkelighet som dessverre mange kjenner seg igjen i, men som Filip Rygg skriver det, dette er innvandringsdebatt snudd på hodet.
Siv Jensen sier det er en snikislamisering av det norske samfunn. Bakgrunnen for Siv Jensens utspill var hijabsaken og krav fra islamske grupper om egen undervisning og om egen mat i norske fengsler. Jeg vet det er mange som kjenner seg igjen i dette. Men jeg vet også at det ikke er sant. Bare at det trekker velgere til FrP.

Hijaben var ufattelig klønete håndert, og nå blir det heller ikke lov for politiet å gå med. Men det hadde ikke vært noen islamisering av samfunnet vårt at et par kvinner hadde gått med hijab? Jeg møter ikke noen som er mindre prinsippielle enn FrPere, og kunne møtt argumentene om egen mat, egne skoler osv. Men poenget mitt er, jeg ønsker et samfunn som er tydelig forankret i den norske kulturen, de kristne verdiene, og som samtidig klarer å ta imot mennesker som er i nød. For det er jo det innvandring handler om.

Da må fokuset ligge på hvordan vi kan inkludere nye landsmenn bedre. Ikke hvordan vi kan skremme folk til å tro at vi får sharialovgivning. Det paradoksale er jo at FrP kutter i sine alternative budsjett i den allerede for dårlige integreringen i Norge! Siv Jensen er heldigvis ikke Hitler, men ho er kynisk. Og ho skaper et dårligere klima for å diskutere innvandring og inkludering.