torsdag 30. april 2009

Klart for Landsmøte!

Det kribler i fingre og snakketøy - det skal bli godt å komme i gang! KrF har Landsmøte i helga! For min del blir det ekstra spesielt ettersom vi skal ha det på Sørlandet i år. Da skal vi i alle fall få vist dem Sørlandet fra en god side! Og vise at vi er mer enn sommer og sol, at vi har store kompetansemiljøer og at vi tenker fremtidsrettet.

For KrFU sin del kommer kampene på Landsmøtet til å stå om miljø og oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen. Der er vi klare! Vi skal også sikre at KrF går til valg på en offensiv skole og studentpolitikk, og at det ligger en storsatsing på psykisk helse. Det blir spennende!

Jeg anbefaler dere å ta en titt på Filip Rygg sin blogg. Han har laget en Landsmøteguide! Jeg kopierer den inn her også - en nyttig verktøy for deg som er over middels interessert!

Landsmøteguiden:
De største debattene: regjeringssamarbeid, oljeutvinning, samfunnstjeneste, bistand og helsepolitikk

Sakspapirene:
De kan du laste ned her!

Den kjipeste delen av landsmøtet: Fremleggelsen av årsmeldingen

Fest:
Lørdag kveld kl 19:30, stivpyntet, mye kulturelt og god mat. Og ikke uten allsang...hurra..

Landsmøtet på web: KrF har en egen landsmøte sidekrf.no. I tillegg er KrFs landsmøteblogg er et must. Deretter vil jeg anbefale deg å ta turen innom noen av KrFs mange gode bloggere, feks Filip Rygg, Sondre Olsen og Rahim Ali. Er du på twitter kan du gjerne følge @krf_landsmote og @filiprygg. I tillegg vil KrF bruke Facebook(bli venn med KrF), YouTube og Flickr.

Sentralstyrevalget:
Ledertrioen tar gjenvalg, men noen plasser i sentralstyret vil bli byttet. Det er verdt å gjøre oppmerksom på at vi ikke har som i Ap, en ordning hvor fagbevegelse eller andre kan kjøpe seg en sentralstyreplass.

Landsmøte og valgkamp:
I tillegg til det som skjer av politikk på selve landsmøtet, skal det også gjennomføres et valgkampstunt. Det kan du lese mer om på bloggen senere i helgen.

HOVA: Dette ordet må du lære deg med en gang. Det er forkortelsen for Hordaland, Oppland, Vestfold og Aust-agder. Fra disse 4 fylkene står unge kandidater høyt på listene, med reell sjanse for å komme på Stortinget. I tillegg til felles forslag til resolusjoner og mediesaker på landsmøtet lanserer vi også en kampanje frem mot valget.