onsdag 1. april 2009

Studielån til lappen!

Knut Arild Hareide (KrF) lanserer i dag et av forslagene våre i det nye programmet. Nemlig at det skal bli mulig å få studielån og stipend for å ta lappen. Til VG sier Knut Arild; "I mange jobber er det helt nødvendig å ha førerkort. Men mange har ikke råd til å betale det førerkortet koster".

For mange koster førerkortet altfor mye. Gjennomsnittlig koster det 25.000,- ifølge Autoriserte Trafikkskolers Landsforening (ATL). Da vil en ordning der man kan dekke kostnaden over flere år, og når du er ferdig med å studere, være bra.

Samtidig foreslår KrF også en vridning i avgiftene slik at det skal lønne seg å velge miljøvennlige biler. Dersom du kjøper en miljøbil skal du få 25.000,- i rabatt. Slik har de hatt det i Sverige, og salget av miljøbiler eksploderte. Parallelt med dette kommer et forslag om å innføre et kollektivkort som kan brukes i hele landet. For en 300 kr skal ungdom kunne bruke kollektivtrafikk så mye de vil. Det handler om å etablere gode vaner, og det handler om at det skal lønne seg å velge grønt.

Bildet er fra VG.