søndag 5. april 2009

Samarbeid i Europa


På vei hjem fra Roma og YEPP-congress. De kristendemokratiske og konservative partiene i Europa (KrFU og Unge Høyre fra Norge) samles i EPP, og YEPP er ungdomsorganisasjonen. I helgen valgte vi ny president og nytt styre, og vedtok politikk. Vår seier var at Julian, generalsekretær i KrFU kom inn i ledelsen!

Det er spesielt at Norge har medlemmer av styret i YEPP ettersom vi ikke er veldig store, og heller ikke medlem av EU. Men det er ikke første gang vi er representert - på bildet ser du David Hansen, tidligere KrFU-leder og president i YEPP fra 05-07!

Jeg setter pris på å kunne samarbeide med europeere, og har spesielt sansen for de irske og nederlandske kristendemokratene. Som EU-motstander er det spesielt å være med å påvirke, men også en påminnelse om et tunggrodd og lite effektivt system.

Uansett er vi avhengig av internasjonalt samarbeid i noen saker, som f.eks for å løse klimautfordringen og finanskrisen. Da er det kjekt med kontakter i utlandet, og det er bra å få komme med KrFUs innspill. Er likevel glad for at vi ikke sitter fast som et EU-land, men har full mulighet til å drive egen politikk slikat vi drar EU etter oss..!