mandag 6. juli 2009

Hvor blir det av Giske?

Du husker sikkert sommerbildene fra i fjor der Kirke- og kulturminister Trond Giske reiste fra festival til festival. Det mest kjente bildet var nok Statsråden med Mira Craig på skuldrene, sammen med historiene om Giske som prøvde å mase til seg gratisbilletter på Øyafestivalen. I år er det mer stille rundt han, men hvorfor besøker han f.eks ikke Skjærgårds?

I helgen var jeg på Skjærgårds M&M Festival. En utrolig bra opplevelse, med masse folk! Hundretalls frivillige la ned en fantastisk innsats for at ungdom skulle ha en herlig uke med masse bra musikk. Sammen med KRIK-leirene er dette et av de beste tverrkirkelige arrangementene hvert år. Men hvorfor kommer ikke Trond Giske innom?

Som minister for kirken har Giske opptrådt meget spesielt - senest da han overstyrte kirkens ønske ved å utnevne en annen biskop enn det kirken ønsket. Jeg synes også at en kirkeminister burde reise rundt og besøke kristne festivaler, der kan han få inspirasjon, innspill og diskusjoner som må være viktig for en minister. Så dagens oppfordring til Giske er; Stikk innom noen av de kristne leirene eller festivalene som gjør en fantastisk jobb for titusenvis av ungdom hver sommer!