fredag 1. mai 2009

Det handler om prioriteringer

Av og til må en ta noen valg. KrFs landsmøte har gjort sitt. Du får verken skattelettelser, billigere bensin eller alkohol hvis du stemmer KrF til høsten. Men du får en økt satsning på de du bryr deg om. På de eldste, barna, miljøet, verdens og norges fattigste - og med nestekjærlighet, menneskeverd og forvalteransvar som utgangspunkt.

Landsmøtet til KrF som er i Kristiansand tok også en viktig avgjørelse i går. Vi markerte at norsk politikk ikke er eller skal være todelt. Vi trenger ikke en flertallsregjering, og vi trenger ikke en mørkeblå regjering. Vi må bli kvitt den knallrøde regjeringen, og vi må erstatte den med en ny regjering som har tyngdepunkt i sentrum. Et tredje alternativ eller den tredje vei om du vil. Nå er det mange som forsøker å splitte denne tanken helt med å gjøre det til et valg mellom Jens og Jensen. Jeg skulle ønske vi kunne si ”verken Jens eller Jensen”, og samtidig løfte frem et nytt sentrumsalternativ. Det prøver KrF gjennom en H, V og KrF regjering, som kan samarbeide til begge sider. Jeg vet det er mulig.

Høstens valge er et stortingsvalg. Det er et valg om hvem som skal sitte på stortinget. Ikke et regjeringsvalg. Som det ble sagt på landsmøtet; "Dersom du ønsker mest mulig KrF-politikk, må du stemme KrF". Det er godt sagt! Men vi har valgt å prioritere, så det politikken vil ikke passe for alle. Mottoet: "Livskvalitet i hverdagen" viser at det er tid til hverandre, hjelp til de som har minst fra før, på miljøet, valgfrihet i familiene, og fokus på kvalitet og innhold - ikke flere timer i skolen. Og en verdighetsgaranti for de eldste. Jeg mener det er dette fokuset vi trenger de neste året.